Thaise curry met varkensvlees

Thaise curry met varkensvlees

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram varkensfilet
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • zonnebloemolie
  • groen currypasta
  • 2 tl kurkuma
  • sojasaus
  • vissaus
  • 1 limoen
  • sesamolie
  • mint of thaise basilicum
  • 20 cl kokosmelk
  • 10 cl kippenbouillon

Instructies

  • Pel en snipper de sjalotten en het teentje knoflook.
  • Snijd de courgette in blokjes ter grote van een dobbelsteen.
  • Maak de paprika schoon en snijd deze in reepjes.
  • Snijd het varkensfilet in blokjes.
  • Verhit een wok met een el. zonnebloemolie en bak het vlees rondom aan.
  • Voeg de sjalotten en knoflook toe en laat deze een minuut of 3 à 4 fruiten.
  • Strooi een afgestreken el. kurkuma over de inhoud van de wok.
  • Voeg 1 à 1 1/2 el currypasta toe en roer goed door.
  • De hoeveelheid currypasta is afhankelijk hoe sterk je de curry wilt hebben.
  • Voeg de aubergineblokjes en de reepjes paprika toe.
  • Voeg 3 el sojasaus, 2 el. vissaus, de kokosmelk en het sap van de limoen toe.
  • Verlaag de warmtebron naar middenvuur.
  • Voeg de kippenbouillon toe en laat ongeveer 10 minuten stoven.
  • Verdeel over de borden.
  • Druppel er wat sesamolie over en decoreer met wat blaadjes munt of basilicum.
  • Serveer er thaise rijst bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Varkensvlees
Land van herkomst Thailand