Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 600 gram varkensfilet
- 1 aubergine
- 1 rode paprika
- 2 sjalotten
- 1 teentje knoflook
- zonnebloemolie
- groen currypasta
- 2 tl kurkuma
- sojasaus
- vissaus
- 1 limoen
- sesamolie
- mint of thaise basilicum
- 20 cl kokosmelk
- 10 cl kippenbouillon
Instructies
- Pel en snipper de sjalotten en het teentje knoflook.
- Snijd de courgette in blokjes ter grote van een dobbelsteen.
- Maak de paprika schoon en snijd deze in reepjes.
- Snijd het varkensfilet in blokjes.
- Verhit een wok met een el. zonnebloemolie en bak het vlees rondom aan.
- Voeg de sjalotten en knoflook toe en laat deze een minuut of 3 à 4 fruiten.
- Strooi een afgestreken el. kurkuma over de inhoud van de wok.
- Voeg 1 à 1 1/2 el currypasta toe en roer goed door.
- De hoeveelheid currypasta is afhankelijk hoe sterk je de curry wilt hebben.
- Voeg de aubergineblokjes en de reepjes paprika toe.
- Voeg 3 el sojasaus, 2 el. vissaus, de kokosmelk en het sap van de limoen toe.
- Verlaag de warmtebron naar middenvuur.
- Voeg de kippenbouillon toe en laat ongeveer 10 minuten stoven.
- Verdeel over de borden.
- Druppel er wat sesamolie over en decoreer met wat blaadjes munt of basilicum.
- Serveer er thaise rijst bij.