Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 200 gram half-om-halfgehakt
- 2 eetlepels fijngesneden koriander
- 1 fijngesneden citroenblad djeroek poeroet , fijngesneden
- 1 gesnipperde rode chilipeper fijngesneden
- 2 eetlepels Thaise vissaus Nam Pla
- 4 teentjes knoflook waarvan 1 fijngesneden (gehaktballetjes) en 3 in reepjes (roosteren)
- 2 theelepels aardappelmeel
- ¼ van een pak mihoen gebroken
- 100 gram spitskool in smalle reepjes
- 1 fijngesneden lente-uitje fijngesneden
- 1 liter kippenbouillon van tablet
Instructies
- Meng het gehakt met 1 eetlepel koriander, het citroenblad, de aardappelmeel, de chilipeper, de vissaus en de fijngesneden knoflook en draai er balletjes van.
- Bak de reepjes knoflook in 1 eetlepel olie in 1 minuur in ½ eetlepel olie lichtbruin.
- Breng de bouillon aan de kook, voeg de gehaktballetjes toe en laat ze op matig vuur ca. 10 minuten garen.
- Doe de kool en de lente-ui bij de soep en kook die in 1-2 minuten beetgaar.
- Voeg de mihoen toe en laat 1-2 minuten meekoken. Alles moet knapperig blijven.
- Schep op de borden en bestrooi met de geroosterde knoflook en en de rest van de koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
P.S. Pas op met de koriander; neem niet te veel. Koriander heeft een aparte smaak en niet iedereen houdt ervan!