Thaise noedelsalade

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram rijstnoedels
  • 6 eetlepels olie
  • 2 kleine uien fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 kleine rode peper fijngesneden
  • 200 gram tahoe in reepjes
  • 4 losgeklopte eieren
  • 150 gram taugé
  • 3 eetlepels ketjap asin
  • 4 Chinese koolbladeren
  • 1-2 eetlepels limoensap
  • 60 gram pinda's geroosterde
  • 1 limoen in 8 parten gesneden
  • 3 eetlepels vissaus
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 3 eetlepels azijn
  • 4 lente-uitjes

Instructies

  • Laat de noedels ± 15 minuten in koud water weken en laat ze daarna uitlekken.
  • Verhit intussen 2 eetlepels olie en bak hierin de uien, knoflook, rode peper en tahoe ± 5 minuten.
  • Bak in 1 eetlepel olie van de losgeklopte eieren roerei.
  • Stoof in 1 eetlepel olie de taugé ± 5 minuten.
  • Verhit 2 eetlepels olie, voeg de uitgelekte noedels en de ketjap toe en bak ze ± 5 minuten.
  • Leg op elk bord een koolblad en leg er de noedels, het roerei, het tahoemengsel en de taugé op.
  • Sprenkel het limoensap erover en garneer met de pinda's en de partjes limoen.
  • Vermeng de vissaus, bruine suiker en azijn en serveer dit er in kleine schaaltjes bij.
  • Serveer de salade met lente-uitjes en eventueel een rode peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Mie / Noedels / Noten / Salade
Land van herkomst Thailand