Thaise visbouillon
Boodschappen 3-2006
Ingrediënten
- 1 stukje gemberwortel van ca. 3 cm
- 1 limoen of citroen
- 1 l visbouillon van visbouillontablet of visfond
- 4 bosuitjes
- 200 g tilapiafilet
- 2 eetlepel(s) Thaise vissaus nam pla of sojasaus
- 150 g diepvries doperwten
- 125 g mihoen
- 1 eetlepel(s) gehakte koriander vers of diepvries
Instructies
- Rasp of hak de geschilde gemberwortel fijn.
- Boen de limoen of citroen schoon onder heet water en rasp 2 theelepels van de schil.
- Pers de vrucht.
- Voeg gember, citroenrasp, de helft van het citroensap en de vissaus bij de visbouillon, verwarm dit en laat het 10 minuten trekken.
- Snijd de bosuitjes in schuine reepjes.
- Verdeel de tilapiafilet in smalle repen en sprenkel er citroensap over.
- Zeef de bouillon.
- Breng de gezeefde bouillon aan de kook, voeg de doperwten en bosuitjes toe en kook 3 minuten.
- Voeg de vis en de mihoen toe en laat deze tegen de kook aan 4 minuten garen.
- Bestrooi de soep voor het serveren met koriander
Notities / Tips / Wijnadvies
De soep wordt extra pittig als u er een in stukjes gesneden rode peper aan toevoegt.