Thaise visbouillon

Boodschappen 3-2006
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 stukje gemberwortel van ca. 3 cm
  • 1 limoen of citroen
  • 1 l visbouillon van visbouillontablet of visfond
  • 4 bosuitjes
  • 200 g tilapiafilet
  • 2 eetlepel(s) Thaise vissaus nam pla of sojasaus
  • 150 g diepvries doperwten
  • 125 g mihoen
  • 1 eetlepel(s) gehakte koriander vers of diepvries

Instructies

  • Rasp of hak de geschilde gemberwortel fijn.
  • Boen de limoen of citroen schoon onder heet water en rasp 2 theelepels van de schil.
  • Pers de vrucht.
  • Voeg gember, citroenrasp, de helft van het citroensap en de vissaus bij de visbouillon, verwarm dit en laat het 10 minuten trekken.
  • Snijd de bosuitjes in schuine reepjes.
  • Verdeel de tilapiafilet in smalle repen en sprenkel er citroensap over.
  • Zeef de bouillon.
  • Breng de gezeefde bouillon aan de kook, voeg de doperwten en bosuitjes toe en kook 3 minuten.
  • Voeg de vis en de mihoen toe en laat deze tegen de kook aan 4 minuten garen.
  • Bestrooi de soep voor het serveren met koriander

Notities / Tips / Wijnadvies

De soep wordt extra pittig als u er een in stukjes gesneden rode peper aan toevoegt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bouillon / Vis
Land van herkomst Thailand