Thaise viscurry

Thaise viscurry van zuivelonline.nl

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 gram visfilet bijv. kabeljauw, zeebaars of zeewolf
  • 1 limoen
  • 250 gram champignons
  • 4 lente-uitjes
  • eetlepel(s) Thaise groene currypasta
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 eetlepel(s) Thaise vissaus
  • 2 eetlepel(s) sojasaus
  • 2 eetlepel(s) koriander fijngehakte
  • 2 eetlepel(s) basilicum fijngehakt

Instructies

  • Snijd de visfilet in stukjes van ca. 4 cm.
  • Halveer de limoen en pers een helft uit boven de vis; snijd de andere helft in plakjes.
  • Borstel de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  • Snijd de schoongemaakte lente-uitjes in smalle ringetjes.
  • Verwarm de currypasta al roerend in een wok of hapjespan.
  • Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel al roerend aan de kook.
  • Voeg de limoen en de champignons toe en roer de vis- en de sojasaus erdoor.
  • Laat het mengsel zachtjes ca. 3 minuten pruttelen.

Afwerking:

  • Voeg de stukjes vis en lente-ui toe aan het kokosmengsel en laat de vis zachtjes in ca. 6 minuten gaar worden.
  • Bestrooi het gerecht met de koriander en basilicum.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met rijst en komkommersalade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Vis
Land van herkomst Thailand