Tilapiacurry met broccoli

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g tilapiafilet
  • 300 g broccoli in kleine roosjes
  • zout versgemalen zwarte peper
  • 3 bosuitjes
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel(s) milde kerriepoeder
  • 2-3 eetlepel(s) olie
  • 200 ml kokosmelk

Instructies

  • Kook de broccoliroosjes in een pan met ruim kokend water en wat zout in 3-4 minuten beetgaar.
  • Spoel ze in een vergiet af onder koud stromend water en laat ze uitlekken.
  • Snijd het wit en het groen van de bosuitjes in stukken van 4 cm.
  • Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in heel dunne reepjes.
  • Snijd de tilapiafilet in stukken van 3-4 cm en kruid ze met zout en kerriepoeder.
  • Verwarm de wok en schenk de olie erin.
  • Laat de olie zo heet worden dat er een lichte damp afkomt.
  • Leg de stukken vis in de olie en bak ze 2-3 minuten, schep ze af en toe voorzichtig om.
  • Schep de broccoli, bosui en peperreepjes erdoor en bak deze 1-2 minuten mee.
  • Voeg dan de kokosmelk toe en warm het gerecht nog even door. Breng de curry op smaak met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met (basmati)rijst en wortelsalade met verse koriander
Vervang de tilapiafilet door meervalfilet, pangasiusfilet of dikke kabeljauwfilets.
Vervang de broccoliroosjes door 150 g sugarsnaps en 1 kleine mango in blokjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Vis