Tilapiacurry met broccoli
Ingrediënten
- 500 g tilapiafilet
- 300 g broccoli in kleine roosjes
- zout versgemalen zwarte peper
- 3 bosuitjes
- 1 rode peper
- 1 eetlepel(s) milde kerriepoeder
- 2-3 eetlepel(s) olie
- 200 ml kokosmelk
Instructies
- Kook de broccoliroosjes in een pan met ruim kokend water en wat zout in 3-4 minuten beetgaar.
- Spoel ze in een vergiet af onder koud stromend water en laat ze uitlekken.
- Snijd het wit en het groen van de bosuitjes in stukken van 4 cm.
- Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in heel dunne reepjes.
- Snijd de tilapiafilet in stukken van 3-4 cm en kruid ze met zout en kerriepoeder.
- Verwarm de wok en schenk de olie erin.
- Laat de olie zo heet worden dat er een lichte damp afkomt.
- Leg de stukken vis in de olie en bak ze 2-3 minuten, schep ze af en toe voorzichtig om.
- Schep de broccoli, bosui en peperreepjes erdoor en bak deze 1-2 minuten mee.
- Voeg dan de kokosmelk toe en warm het gerecht nog even door. Breng de curry op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met (basmati)rijst en wortelsalade met verse koriander
Vervang de tilapiafilet door meervalfilet, pangasiusfilet of dikke kabeljauwfilets.
Vervang de broccoliroosjes door 150 g sugarsnaps en 1 kleine mango in blokjes.