Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 eetlepel(s) plantaardige olie
- 1 rode ui in ringen
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 1 eetlepel(s) gemalen koriander ketoembar
- 2 tl gemalen komijn
- ½ tl cayennepeper
- 1 tl kurkuma
- 1 blikje gehakte tomaten à 400 g
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 200 g tofu in blokjes
- 1 blikje kikkererwten à 400 g uitgelekt en afgespoeld
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl garam masala
- het sap van ½ citroen
- 2 tl komijnzaad
- 2 tenen knoflook in dunne plakjes
- 1 rode chilipeper in ringetjes
- 200 g snijbiet in reepjes
Instructies
- Bak de ui en knoflook op laag vuur in de olie tot ze bruin worden.
- Bak de specerijen 1 minuut mee.
- Roer de tomaten erdoor en voeg 200 ml water toe.
- Laat 10 minuten zachtjes koken.
- Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de tofu goudbruin.
- Laat uitlekken op keukenpapier.
- Roer de kikkererwten door de tomatensaus, warm door en voeg paprikapoeder,
- garam masala, citroensap en zout en peper naar smaak toe en wat water als de saus te droog is.
- Voeg de tofu toe.
- Verhit de rest van de olijfolie in een pan.
- Bak het komijnzaad zachtjes tot de geur vrijkomt, voeg dan de knoflook en chilipeper toe.
- Als de knoflook bruin begint te worden, voeg je de reepjes snijbiet toe;
- roerbak ze in 2–3 minuten beetgaar.
- Dien op met de curry.