Tofu kikkererwten curry

Tofu kikkererwten curry

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eetlepel(s) plantaardige olie
  • 1 rode ui in ringen
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel(s) gemalen koriander ketoembar
  • 2 tl gemalen komijn
  • ½ tl cayennepeper
  • 1 tl kurkuma
  • 1 blikje gehakte tomaten à 400 g
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 200 g tofu in blokjes
  • 1 blikje kikkererwten à 400 g uitgelekt en afgespoeld
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl garam masala
  • het sap van ½ citroen
  • 2 tl komijnzaad
  • 2 tenen knoflook in dunne plakjes
  • 1 rode chilipeper in ringetjes
  • 200 g snijbiet in reepjes

Instructies

  • Bak de ui en knoflook op laag vuur in de olie tot ze bruin worden.
  • Bak de specerijen 1 minuut mee.
  • Roer de tomaten erdoor en voeg 200 ml water toe.
  • Laat 10 minuten zachtjes koken.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de tofu goudbruin.
  • Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Roer de kikkererwten door de tomatensaus, warm door en voeg paprikapoeder,
  • garam masala, citroensap en zout en peper naar smaak toe en wat water als de saus te droog is.
  • Voeg de tofu toe.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een pan.
  • Bak het komijnzaad zachtjes tot de geur vrijkomt, voeg dan de knoflook en chilipeper toe.
  • Als de knoflook bruin begint te worden, voeg je de reepjes snijbiet toe;
  • roerbak ze in 2–3 minuten beetgaar.
  • Dien op met de curry.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Vleesvervangers
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch