Tomaat en courgette uit de oven

Tomaat en courgette uit de oven

Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
wachten 50 minuten
Total time 1 uur 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram courgette Niet te groot die zijn waterig
  • zout
  • 50 g pecorino kaas stukje
  • 2 sneetjes witbrood oud
  • 2 takjes tijm
  • 3 takjes peterselie
  • peper
  • 4 romatomaten
  • 2 ½ eetlepel(s) olie

Instructies

Voorbereiden

  • Courgettes in plakken snijden en met zout bestrooien.
  • Courgette ca. 15 minuten laten uitlekken in vergiet (het zout onttrekt vocht uit de courgette).
  • Intussen korstjes van pecorino snijden en de kaas fijn raspen.
  • Korstjes van brood afsnijden en brood verkruimelen.
  • Blaadjes tijm van takjes rissen.
  • Broodkruim, tijm, 2 eetlepels pecorino en 2 eetlepels olie door elkaar scheppen.
  • Peterselie erboven fijn knippen, mengsel met peper op smaak brengen.
  • Tomaten wassen en in plakjes snijden.
  • Ovenschaal met rest van olie invetten.
  • Plakjes courgette droogdeppen met keukenpapier.
  • Helft van courgetteplakjes in ovenschaal leggen.
  • Plakjes tomaat hierover verdelen.
  • Rest van pecorino en wat peper erover strooien.
  • Resterende courgetteplakjes erop leggen en wat peper erover verdelen.

Bereiden

  • Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 4.
  • Broodkruimmengsel over courgette strooien.
  • Schotel in de oven in ca. 35 minuten gaar en iets bruin laten worden.
  • Serveren met risotto of tortellini met kaas.

Voedingswaarden

Calories: 175 kcal | koolhydraten: 13 g | Protein: 8 g | Vet: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse / Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch