Tomatenbouillon met omeletreepjes

Tomatenbouillon met omeletreepjes

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 vleestomaat
  • 1 teentje knoflook
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 4 takjes basilicum
  • 1 ei
  • 1 eetlepel(s) halfvolle melk
  • 1 theelepel vloeibare margarine

Instructies

  • Was de tomaat en snijd hem in stukjes.
  • Pel de knoflook.
  • Was de baslicum en haal de blaadjes van de steeltjes.
  • Breng 300 ml water met het stukje bouillontablet met de stukjes tomaat, de knoflook en de baslicumsteeltjes tegen de kook aan en laat dit 10 minuten trekken.
  • Was de basilicum en knip de blaadjes in reepjes.
  • Klop het ei los met de melk, de basilicum en wat peper.
  • Kwast een koekenpan met een anti-aanbakbodem in met wat margarine en bak hierin een omelet.
  • Zeef de bouillon, verdeel over 2 kommen en garneer met de omelet reepjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bouillon / Ei