Tomatenkaasfondue

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 blikken gepelde tomaten à 400 gr
  • 200 gram geraspte belegen keurkaas
  • 200 gram geraspte oude keurkaas
  • ½ tl tijm
  • ½ tl paprikapoeder
  • zout
  • peper
  • 1 el maïzena

Instructies

  • Pel de ui en het teentje knoflook en maak de paprika schoon.
  • Snijd beide in kleine stukjes.
  • Verhit de olie in een braadpan.
  • Fruit de ui, paprika en het uitgeperste teentje knoflook in de olie.
  • Voeg de tomaten met het sap toe en breng alles aan de kook.
  • Laat de tomaten ca 10 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de geraspte kaassoorten toe en laat deze al roerend smelten.
  • Breng de fondue op smaak met de tijm, paprikapoeder, peper en zout.
  • Roer de maïzena met een beetje water tot een papje en bind hiermee het gerecht.
  • Schenk de fondue over in een fonduepan.
  • Houd de fondue op en rechaud of spiritusbrander warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer er stokbrood en komkommersalade bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fondue / Kaas