Tomatensoep van Astrid Veltman v2

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Total time 2 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 25 gram boter
  • ½ ui
  • 15 gram bloem
  • 1 blik tomaten gepelde 400 gr
  • 1 tablet bouillon
  • 1 dl water
  • 2 eetlepels slagroom
  • bieslook

Instructies

  • Smelt de boter in 30 seconden op HOOG (100%).
  • Roer daar de versnipperde ui door en zet dit 2 minuten op HOOG (100%) in de magnetron.
  • Roer de bloem door de gesmoorde ui en voeg, als de bloem is opgenomen, de gepelde tomaten toe.
  • Roer goed door en voeg het bouillontablet toe.
  • Leg het deksel op de schaal en breng de soep 5 minuten op
  • HOOG (100%) aan de kook.
  • Roer de soep tijdens het koken een paar maal door.
  • Roer er dan het water door en breng de soep afgedekt opnieuw 4 minuten op HOOG (100%) aan de kook.
  • Roer de soep ook nu halverwege de kooktijd even door.
  • Roer tot slot de slagroom door de soep en knip er wat verse bieslook boven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Magnetron koken / Soep / Voorgerechten