Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 25 gram boter
- ½ ui
- 15 gram bloem
- 1 blik tomaten gepelde 400 gr
- 1 tablet bouillon
- 1 dl water
- 2 eetlepels slagroom
- bieslook
Instructies
- Smelt de boter in 30 seconden op HOOG (100%).
- Roer daar de versnipperde ui door en zet dit 2 minuten op HOOG (100%) in de magnetron.
- Roer de bloem door de gesmoorde ui en voeg, als de bloem is opgenomen, de gepelde tomaten toe.
- Roer goed door en voeg het bouillontablet toe.
- Leg het deksel op de schaal en breng de soep 5 minuten op
- HOOG (100%) aan de kook.
- Roer de soep tijdens het koken een paar maal door.
- Roer er dan het water door en breng de soep afgedekt opnieuw 4 minuten op HOOG (100%) aan de kook.
- Roer de soep ook nu halverwege de kooktijd even door.
- Roer tot slot de slagroom door de soep en knip er wat verse bieslook boven.