Tortilla

Tortilla's van maïsmeel

Recept categorie(ën) Tortilla
Land van herkomst Mexico
Aantal porties: 12 stuks

Van wie is dit recept: Frans Huits
Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept

Print dit recept

---------------------------------------------------------------------------------------------

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Leg de Masa Harina in een kom, voeg 3 dl warm water toe en kneed dit met de hand tot een stevig, maar soepel deeg.
  • Dek het deeg met een theedoek af en laat het ca 20 minuten rusten.
  • Verdeel het deeg in 12 balletjes.
  • Klap de tortillapers open en bekleed beide zijden met plasticfolie.
  • Leg een balletje deeg op de onderkant van de pers en druk het deeg met de pers plat tot een cirkel van dezelfde grootte als de doorsnede van de pers.
  • Klap de pers open en neem de tortilla eruit.
  • Vet een koekenpan met een vleugje olie in en verwarm dat goed.
  • Bak de tortilla aan elke kant 1-2 minuten.
  • Niet teveel olie gebruiken, dan wordt de tortilla krokant.
  • U kunt de tortilla's afgedekt met een theedoek warm houden.

Tips

Advies: het deeg voor de tortilla's moet goed soepel zijn. Het mag niet te droog of te vochtig zijn. Voeg eventueel wat extra vocht of extra maïsmeel toe.

---------------------------------------------------------------------------------------------



Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept
Print dit recept