Udon Noodles

Udon Noodles

Udon Noodles is een Japanse noodle. Hij wordt gemaakt van Tarwebloem en zonder ei, vandaar dat deze minder geel is dan de noodles of mie die wij gewend zijn. Het is een heerlijke zachte noodle en in de verpakking zoals deze gekocht wordt is ie binnen 2 minuten klaar. Ideaal om te verwerken in een snelle Aziatische maaltijd. Ik ben op dit recept gekomen omdat ik op een dag maar eens wat restjes uit de koelkast op moest maken, dus ik keek wat er zoal lag. Dit bleek zo heerlijk te zijn dat ik de dag erna boodschappen heb gedaan, mijn stappen heb herhaald en uiteindelijk tot dit recept ben gekomen voor dit lekkere en snelle gerecht.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 Kipfilet
  • 1 Rode Ui
  • 1 Knoflook Solo
  • 2 CM Gember
  • 1 CM Laos
  • Rawit
  • 3 stengels Selderij
  • Handvol Spinazie
  • 4 Oranje Snack Paprikaatjes
  • 250 ml Santen de dikke cream
  • 200 gram Oesterzwammen of Kastanje champignons
  • Pakje Udon Noodles
  • 2 eetlepel(s) Sesamolie
  • 1 TL 5 Spice kruiden
  • 1 eetlepel(s) Soja saus
  • 1 eetlepel(s) Vissaus
  • 2 eetlepel(s) Mirin Fu
  • 600 ml Kokend water
  • ½ Citroen Sap er van
  • 2 Eieren
  • scheutje Melk
  • snufje Zout

Instructies

  • Snij de Kipfilet in dunne plakjes
  • Rasp de Knoflook
  • Rasp de Gember
  • Meng in een kom de Kipfilet, Knoflook, Gember, Sojasaus, Vissaus en de 5 Spice kruiden.
  • Roer goed om en marineer even terwijl je de andere ingrediënten snijdt.
  • Snij de Ui en de Rawit fijn, rasp de Laos.
  • Doe de sesamolie in een wok en fruit op een zacht vuur de ui, Laos en Rawit aan.
  • Ondertussen ga je verder met het snijden van de Oesterzwam (in smalle reepjes), de Selderij dun snijden en de Oranje mini Paprikas snij je een keer doormidden en in dunne reepjes.
  • Ondertussen hou je wel je uitjes in de wok in de gaten natuurlijk, als deze zacht zijn gefruit zet je het vuur wat hoger en doe je eerst de oesterzwammen erbij (even roeren en bakken) en dan de kip inclusief marinade erbij.
  • Bak de kip lekker aan en ga verder met het snijden van je groenten.
  • Doe het citroensap bij de kip, voeg daarna de Selderij en Paprika toe.
  • Bak alles even een minuut of 5 in de pan.
  • Voeg vervolgens de Santen toe en dan het water.
  • Om het op smaak te brengen kan je nog een halve theelepel Sojasaus toevoegen maar kijk uit dat alles niet te zout wordt.
  • Voeg vervolgens de Mirin Fu nog toe.
  • Doe nu de Udon noodles erbij en roer deze rustig los van elkaar.
  • Na een minuut of 4 doe je de Spinazie erbij.
  • Nu ga je even in een aparte koekenpan een Omeletje maken van twee geklutste eieren met een scheutje melk en een snufje zout.
  • Snijd de omelet in reepjes en leg deze over de soep na het opdienen in een kom.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Noedels
Land van herkomst Azië / Japan