Ui Sinaasappelcompote

Boodschappen 1-2007
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 6 uien gepeld en in ringen gesneden
  • 2 theelepel geraspte sinaasappelschil
  • 4 eetlepels rozijnen geweld en uitgelekt
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 eetlepel rode of witte wijnazijn
  • snufje zout

Instructies

  • Verwijder de schil en witte velletjes van de sinaasappels.
  • Snij ze eerst in plakken en vervolgens in stukjes.
  • Vang het sap op.
  • Verwijder de pitten en harde velletjes.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de uien in ca 15 minuten luchtbruin en zacht.
  • Voeg de geraspte sinaasappelschil, opgevangen sap, rozijnen, gemberpoeder, mosterd, azijnen zout toe.
  • Roer alles goed door elkaar en laat het mengsel op een lage hittebron ca 10 minuten in een gesloten pan stoven.
  • Voeg eventueel tussentijds wat extra water toe.

Notities / Tips / Wijnadvies

De compote kan zowel warm als koud worden gegeten.
Serveertip: eet deze compote bij kip, gebraden gehakt of bij plakken gekookte ham of andere koude vleeswaren
Tip: schep de compote in een schoongewassen jamppot en bewaar deze, afgedekt met een laagje olie, enkele dagen in de koelkast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht