Ui Sinaasappelcompote
Boodschappen 1-2007
Ingrediënten
- 2 sinaasappels
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 6 uien gepeld en in ringen gesneden
- 2 theelepel geraspte sinaasappelschil
- 4 eetlepels rozijnen geweld en uitgelekt
- ½ theelepel gemberpoeder
- 1 eetlepel grove mosterd
- 1 eetlepel rode of witte wijnazijn
- snufje zout
Instructies
- Verwijder de schil en witte velletjes van de sinaasappels.
- Snij ze eerst in plakken en vervolgens in stukjes.
- Vang het sap op.
- Verwijder de pitten en harde velletjes.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de uien in ca 15 minuten luchtbruin en zacht.
- Voeg de geraspte sinaasappelschil, opgevangen sap, rozijnen, gemberpoeder, mosterd, azijnen zout toe.
- Roer alles goed door elkaar en laat het mengsel op een lage hittebron ca 10 minuten in een gesloten pan stoven.
- Voeg eventueel tussentijds wat extra water toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
De compote kan zowel warm als koud worden gegeten.
Serveertip: eet deze compote bij kip, gebraden gehakt of bij plakken gekookte ham of andere koude vleeswaren
Tip: schep de compote in een schoongewassen jamppot en bewaar deze, afgedekt met een laagje olie, enkele dagen in de koelkast.