uienbiersoep

Uienbiersoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 60 gram boter
  • 4 uien
  • 2 teentjes verse knoflook fijn gesneden
  • 1 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 40 gram bloem
  • deciliter donker bier Fries bier van Us Heit
  • 7 deciliter runderbouillon mag met instant
  • eetlepel(s) fijngehakte peterselie
  • 4 sneetjes witbrood/stokbrood
  • 6 eetlepel(s) fijngeraspte extra belegen kaas
  • zout
  • peper bij voorkeur uit de molen

Instructies

  • Snijd de uien in smalle ringen.
  • Verhit de boter en fruit de uienringen tot ze wat kleur hebben.
  • Roer de knoflook en tomatenpuree erdoor.
  • Strooi de bloem door een (t)zeefje erover.
  • Roer alles nogmaals goed door elkaar.
  • Schenk er onder voortdurend roeren, het bier en de bouillon bij.
  • Blijf zolang roeren tot de soep licht is gebonden.
  • Laat de soep ten minste 5 minuten zachtjes koken.
  • Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Roer de helft van de peterselie door de soep.
  • Rooster intussen de sneetjes witbrood aan 1 zijde goudbruin.
  • Snijd daarna de korsten van het brood.
  • Vermeng de kaas met de rest van de peterselie.
  • Bedek er de niet geroosterde zijden van het brood mee en leg de sneetjes onder de hete grill.
  • Neem de sneetjes onder de grill vandaan zodra de kaas begint te lopen en wat kleur heeft gekregen.
  • Schep de soep in voorverwarmde borden of kommen.
  • Laat de kaassneetjes hierop drijven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Alcoholische drank / Soep
Land van herkomst Friesland / Nederland