Uiringen met yoghurtdip

Snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 1 zoete witte ui
  • 50 ml Bulgaarse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • ½ rijpe avocado in blokjes
  • 1 eetlepel koriander verse fijngehakt
  • 50 g zelfrijzend bakmeel
  • mespunt chilipoeder
  • 100 ml witbier ijskoud

Instructies

  • Satéstokjes 15 minuten in koud water weken.
  • Uien pellen en in dikke ringen snijden.
  • In hoge mengkom met staafmixer yoghurt,knoflook,avocado, koriander en mespunt zout tot gladde dipsaus pureren.
  • In andere kom zelfrijzend bakmeel zeven en met chilipoeder, zout en witbier tot glad beslagroeren.
  • Aan tafel uiringen aan vorken of satéstokje steken, door beslag halen en in hete olie in 1 minuut goudbruin bakken.
  • Met yoghurtdip serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dipvariatie:

Maak de yoghurtdip eens met Griekse yoghurt en verse basilicum in plaats van koriander.
Vervang het chilipoeder dan door versgemalen zwarte peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Tapas
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch