Valentijn chocolaatjes

Valentijn chocolaatjes

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

CITROEN GANACHE

  • 120 gram ei
  • 135 gram suiker
  • 10 gram citroen rasp
  • 136 gram citroen schil
  • 180 gram boter
  • 80 gram belgische chocolade
  • 35 gram Cacaoboter

AARDBEIENGELEI

  • 250 gram aardbeienpuree
  • 25 gram suiker
  • 2,5 gram agar-agar

Instructies

CITROEN GANACHE

  • Meng in een kom op een bain-marie de eieren, de suiker, de citroenrasp en het citroensap.
  • Kook tot 83˚C en klop vaak.
  • Haal van het vuur. Voeg *Belgische witte chocolade toe, de cacaoboter en de boter.
  • Meng de mix met een staafmixer, koel de ganache af tot 25˚C.

AARDBEIENGELEI

  • Meng de agar-agar en de suiker.
  • Warm de puree op tot 50 ° C en voeg de agar-agar en de suiker mix toe.
  • Laat de mix een minuut koken terwijl je continu roert.
  • Laat 2 uur in de koeling staan ​​en mix tot het glad is.

Bereiding 3:

  • Temper een deel van de *Belgische witte chocolade in een kom.
  • Temper de rest van de *Belgische witte chocolade in een andere kom en voeg de roze kleur toe voor de juiste kleur.
  • Neem een spatel met roze chocolade en maak enkele lijnen in je hartvormen.
  • Meng met de geharde witte chocolade.
  • Maak de mallen leeg en zet ze 10 min bij 8-10 ° C in de koelkast.
  • Spuit de ganache erop en sluit af met geharde witte chocolade.
  • Zet terug in de koelkast en maak het los wanneer je klaar bent.
  • Delight 29 Belgische chocola (duurzaam) en ook de chocola
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade
Feestdagen etc Valentijnsdag