Varkenshaasjes in een panade van amandelen en tijm

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 varkenshaasjes
  • 1 ei
  • zout peper
  • 2 eetlepels mosterd
  • 75 gram blanke amandelen
  • 2 oude witte boterhammen
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 4 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Sla de dunne kant van de varkenshaasjes terug en steek ze met een cocktailprikker vast (of bind ze vast met slagerstouw), zodat de varkenshaas overal even dik is.
  • Klop het ei los met een 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel peper en 1/2 eetlepel mosterd.
  • Hak de amandelen in heel kleine stukjes.
  • Verwijder de korsten van de boterhammen, maal het brood tot kruimels en meng het met de amandelen en de tijm.
  • Haal de varkenshaasjes eerst door het ei en wentel ze daarna door het amandelmengsel, zodat ze helemaal zijn bedekt.
  • Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en bak de varkenshaasjes hierin op matig vuur tot ze rondom egaal bruin en van binnen mooi rosé zijn (± 15
  • minuten, afhankelijk van de dikte).
  • Neem de varkenshaasjes uit de pan en laat ze, afgedekt met folie, 5 minuten rusten.
  • Zet het vuur onder de pan hoog, blus de jus af met een scheutje water en roer er de rest van de mosterd door.
  • Snijd het vlees in plakken van 1 1/2 cm en leg ze op 4 voorverwarmde borden.
  • Serveer de jus apart in een sauskom.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees