Varkensrollade met sinaasappelsaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 varkensrollade ca 1 kg
  • 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
  • 1 theelepel grof gemalen zwarte peper
  • 200 gram boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel fijne mosterd
  • 1 ½ dl droge witte wijn
  • 1 ½ dl vers geperst gezeefd sinaasappelsap
  • 1 ½ dl bouillon
  • 2 schoongeboende sinaasappelen

Instructies

  • Wrijf het vlees flink in met peper en sinaasappelrasp.
  • Verhit 150 gr boter en braad het vlees rondom aan.
  • Temper de warmtebron en laat het vlees in 1 uur zachtjes gaar braden (bedruip regelmatig met de braadboter).
  • Neem na het braden de rollade uit de pan.
  • Giet zoveel boter uit de pan dat ongeveer 4 eetlepels overblijven.
  • Roer de bloem erdoor en voeg de mosterd, wijn en bouillon toe.
  • Roer alles goed door en vergeet daarbij de aanbaksel op de bodem niet.
  • Roer het sinaasappelsap door de saus en laat die even doorkoken.
  • Zeef de saus en voeg naar smaak zout toe.
  • Snijd de sinaasappelen in dikke plakken en verwarm ze in een bodempje water.
  • Snijd het vlees in dikke plakken, leg ze dakpansgewijs op een schaal en leg de sinaasappelplakken ernaast.
  • Schenk er een beetje saus over en serveer de rest apart.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees