Vegan Broccoli en Shiitake Pizza
Ingrediënten
Voor de bonensaus:
- 50 g cannellinibonen
- 2 eetlepels water
- 1 eetlepel citroensap
- 1 teentje knoflook
- ¼ tl truffelolie
- Peper & zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C (boven- en onderwarmte) en verwerk het deeg direct uit de koelkast.
- Blend alle ingrediënten voor de bonensaus in een blender of keukenmachine, of gebruik een staafmixer.
- Blancheer de broccoli in kokend gezouten water gedurende 1 minuut.
- Spoel af met koud water en zet apart.
- Bak de shiitake in een koekenpan met 1 eetlepel olijfolie gedurende 1 minuut.
- Voeg dan de paprikapoeder en knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
- Breng op smaak met peper en zout en schep in een kom, zet apart.
- Rol het deeg uit op het meegeleverde bakpapier.
- Verdeel de helft van de bonensaus over de bodem van de pizza.
- Beleg met broccoli, shiitake en sjalot (voeg eventueel ook oregano toe).
- Bak onderin de oven gedurende 15-20 minuten tot goudbruin.
- Garneer eventueel verder met groene pepers en zongedroogde tomaten.
- Besprenkel met wat olijfolie en de rest van de bonensaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Deze vegan pizza is een smakelijke en gezonde keuze.
- Serveer het met een frisse groene salade en een glas fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, voor een evenwichtige maaltijd.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 42 g | Protein: 10 g | Vet: 15 g | Zout: 1 mg | Sugar: 2 g