Vegan Broccoli en Shiitake Pizza

Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol glutenvrij spelt-pizzadeeg
  • ½ stronk broccoli in grove stukken
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 185 g shiitake in plakjes gesneden
  • ¾ tl paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 1 kleine sjalot in dunne ringen gesneden
  • Groene peper uit pot in ringen
  • Tomaat in reepjes
  • Oregano

Voor de bonensaus:

  • 50 g cannellinibonen
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • ¼ tl truffelolie
  • Peper & zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven- en onderwarmte) en verwerk het deeg direct uit de koelkast.
  • Blend alle ingrediënten voor de bonensaus in een blender of keukenmachine, of gebruik een staafmixer.
  • Blancheer de broccoli in kokend gezouten water gedurende 1 minuut.
  • Spoel af met koud water en zet apart.
  • Bak de shiitake in een koekenpan met 1 eetlepel olijfolie gedurende 1 minuut.
  • Voeg dan de paprikapoeder en knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
  • Breng op smaak met peper en zout en schep in een kom, zet apart.
  • Rol het deeg uit op het meegeleverde bakpapier.
  • Verdeel de helft van de bonensaus over de bodem van de pizza.
  • Beleg met broccoli, shiitake en sjalot (voeg eventueel ook oregano toe).
  • Bak onderin de oven gedurende 15-20 minuten tot goudbruin.
  • Garneer eventueel verder met groene pepers en zongedroogde tomaten.
  • Besprenkel met wat olijfolie en de rest van de bonensaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Deze vegan pizza is een smakelijke en gezonde keuze.
  • Serveer het met een frisse groene salade en een glas fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, voor een evenwichtige maaltijd.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 42 g | Protein: 10 g | Vet: 15 g | Zout: 1 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pizza
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch