Vegetarische curry 1
Ingrediënten
- 100 gram doperwtjes
- 150 gram sperzieboontjes
- 250 gram Chinese kool
- 4 grote aardappels in blokjes van ± 1 cm
- zakje santen-mix 30 gr
- 3 eetlepels zonnebloemolie (echte curriers nemen hier geklaarde boter of ghee)
- 2 uien grof gesnipperde
- 1 teentje knoflook geperst
- ½ rode Spaanse peper in smalle reepjes
- 3 theelepel kerriepoeder
- 2 theelepel gemberpoeder verse gember mag natuurlijk ook
- 1 laurierblad
- 3 hardgekookte eieren in plakjes als garnering
- 3 tomaten in plakjes als garnering
Instructies
- Maak kokosmelk door de santen-mix op te lossen in 3 dl kokend water.
- Fruit de ui in de olie. Voeg de knoflook, Spaanse peper, kerrie en gember toe.
- Schep de aardappelblokjes erdoor en laat alles ± 3 minuten bakken.
- Voeg vervolgens de boontjes, erwten en kool toe. Strooi er een beetje zout
- over en voeg de kokosmelk toe.
- Breng de curry aan de kook, stop het laurierblad erbij en laat het ± 10
- minuten zachtjes koken.
- Garneer met de ei- en tomaatplakjes en serveer de curry bijvoorbeeld met
- stokbrood of rijst.