Vegetarische curry 3

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram sperziebonen in stukjes
  • 250 gram bloemkoolroosjes
  • 250 gram wortelen in plakjes
  • 250 gram geschilde aardappelen in blokjes
  • 4 vleestomaten ± 750 gr in stukjes
  • 50 gram boter
  • 5 gram kurkuma
  • 5 gram garam masala
  • 2 deciliter kippenbouillon van tablet
  • zout

Instructies

  • Breng in een ruime pan water met zout aan de kook. Kook daarin de
  • sperziebonen in ± 5 minuten halfgaar, schep ze uit de pan, spoel ze in een vergiet onder koud water af en laat ze uitlekken (blancheren).
  • Blancheer in dezelfde pan na elkaar de bloemkool in ± 5 minuten, de wortel in ± 5
  • minuten en de aardappel in ± 5 minuten.
  • Schep de groenten en de tomaten door elkaar.
  • Verhit in een pan de boter en bak daarin de groenten ± 5 minuten zachtjes.
  • Schep af en toe voorzichtig om.
  • Voeg de kruiden toe en laat ze ± 2 minuten meebakken.
  • Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  • Laat nog 5-10 minuten zachtjes koken tot de groenten bijna gaar zijn en het vocht bijna is verdampt
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch