Venkelsalade met Walnoot Vinaigrette

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 venkelknollen
  • 150 ml witte wijn
  • 50 ml droge vermout
  • 100 ml groentebouillon
  • 1 laurierblad
  • 6 peperkorrels
  • 50 g walnoten
  • 1 ei
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 eetlepels notenolie
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • Snufje zout
  • 1 eetlepel peterselie fijngehakt
  • 1 eetlepel venkelkruid gehakt

Instructies

  • Reinig de venkelknollen en snijd het fijne venkelkruid eraf.
  • Verwijder de voet van de steel en de harde, groene delen.
  • Snijd de knol in partjes en leg ze in een stoomovenpan zonder gaatjes.
  • Meng de witte wijn, vermout en groentebouillon.
  • Voeg dit mengsel toe aan de venkel.
  • Voeg het laurierblad en de peperkorrels toe en stoom de venkel.
  • Stoomoven instellingen: 100°C gedurende 12-15 minuten of 120°C gedurende 6-8 minuten.
  • Rooster de walnoten in een droge pan op het fornuis.
  • Hak de walnoten grof en kook het ei hard.
  • Hak ook het ei in stukjes.
  • Maak een vinaigrette van de azijn, notenolie, olijfolie, mosterd, zout, peterselie en gehakt venkelkruid.
  • Verdeel de vinaigrette over de gestoomde venkel.
  • Strooi de geroosterde walnoten en de stukjes ei erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer het gerecht warm.
Op warme dagen is het gerecht ook koud heerlijk.

Wijnadvies:

Een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 5 g | Vet: 15 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Dressings / Noten / Salade
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij / Vegetarisch