Verjaardagstaart

Recept categorie(ën) Taart, Tractaties
Land van herkomst Nederland
Aantal porties: 4 personen

Van wie is dit recept: 24 Bak Recepten
Deel dit recept op jou Facebook

Print dit recept

---------------------------------------------------------------------------------------------

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Beboter een springvorm en bestuif hem met bloem.
  • Klop de eieren met de suiker in een verwarmde kom tot een dikke, luchtige massa.
  • Vermeng hierna 90 gram bloem en 30 gram maïzena en een snuifje zout voorzichtig met de eiermassa en giet het in de vorm die hoogstens voor ⅔ gevuld mag zijn.
  • Plaats de vorm in een matig verwarmde oven en laat de taart in 3040 minuten gaar en lichtbruin worden.
  • Klop ondertussen 2½ deciliter slagroom stijf.
  • Snij de taart, nadat ze is afgekoeld, in 3 lagen en leg op de snijvlakken een laag jam en een laag slagroom.
  • Bestrijk ook de zijkanten met jam en rol de taart door een laagje geroosterde amandelsnippers.
  • Bestrijk de bovenkant met slagroom, zet kaarsjes in houdertjes erbovenop, garneer met de vruchten, en bespuit de taart ten slotte nog met slagroom.

---------------------------------------------------------------------------------------------



Deel dit lekkers op Facebook
Print dit recept