Verjaardagstaart
Aantal porties: personen
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook
---------------------------------------------------------------------------------------------
Benodigdheden:
Ingrediënten:
Bereidingswijze:
- Beboter een springvorm en bestuif hem met bloem.
- Klop de eieren met de suiker in een verwarmde kom tot een dikke, luchtige massa.
- Vermeng hierna 90 gram bloem en 30 gram maïzena en een snuifje zout voorzichtig met de eiermassa en giet het in de vorm die hoogstens voor ⅔ gevuld mag zijn.
- Plaats de vorm in een matig verwarmde oven en laat de taart in 3040 minuten gaar en lichtbruin worden.
- Klop ondertussen 2½ deciliter slagroom stijf.
- Snij de taart, nadat ze is afgekoeld, in 3 lagen en leg op de snijvlakken een laag jam en een laag slagroom.
- Bestrijk ook de zijkanten met jam en rol de taart door een laagje geroosterde amandelsnippers.
- Bestrijk de bovenkant met slagroom, zet kaarsjes in houdertjes erbovenop, garneer met de vruchten, en bespuit de taart ten slotte nog met slagroom.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook