Viscurry

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui
  • stukje verse gemberwortel
  • 2 tomaten
  • 1 rode peper
  • 400 gram kabeljauwfilet
  • zout
  • 150 gram garnalen grote gepelde
  • 3 eetlepels olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels koriander gemalen
  • 1 theelepel kurkuma koenjit
  • 1 theelepel djinten gemalen komijn
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 theelepels garam masala
  • verse koriander

Instructies

  • Snipper de ui.
  • Schil de gemberwortel en hak deze fijn.
  • Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn.
  • Snijd de tomaten in stukjes.
  • Snijd de vis in stukken en bestrooi die met zout.
  • Spoel de garnalen af.
  • Verhit de olie in een pan met een dikke bodem.
  • Fruit de ui, peper en gember en pers de knoflook erboven uit.
  • Voeg de kurkuma, gemalen koriander, komijn en tomatenpuree toe en fruit dit even mee.
  • Voeg de vis, tomaat, garam masala en een kwart liter water toe en stoof de vis in ± 8 minuten gaar.
  • Roer de garnalen erdoor.
  • Breng het geheel op smaak met zout.
  • Strooi er gehakte verse koriander over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Vis
Land van herkomst India