Voorjaarssalade met lamsham en meikaas

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kleine Galiameloen of netmeloen
  • 100 gram jonge kaas
  • 100 gram walnoot
  • tuinkers van 1 bakje geknipt
  • 250 gram gesneden lamsham
  • 250 gram gemengde sla
  • lenteui
  • bleekselderij
  • 4 tomaat elk in 4 parten

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels azijn
  • ½ theelepel mosterd
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel munt
  • zout peper
  • een meloenbolletjessteker

Instructies

  • Steek met de meloenbolletjessteker bolletjes uit de meloen.
  • Schep de kaas, de walnoten en de tuinkers voorzichtig door elkaar.
  • Rol de plakjes lamsham op.
  • Roer voor de dressing: de azijn en de mosterd door elkaar en schenk er al roerend beetje bij beetje de olie bij.
  • Voeg de honing en de munt toe en breng de dressing met zout en peper op smaak. Verdeel de sla over de borden en verdeel de lente-ui en de bleekselderij over de sla.
  • Leg de meloen, de lamshamrolletjes en de tomaatpartjes erop en sprenkel de dressing over de salade.
  • Verdeel er tenslotte het kaas-walnootmengsel over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Voorgerechten