Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de siroop:
- 185 gram suiker
- ¼ liter water
- 185 gram honing
- 4 kruidnagels
- citroensap
- een citroenschilletje
Voor de taart:
- 125 gram boter op kamertemperatuur
- 90 gram suiker
- 6-8 eieren
- 45 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 theelepels gemalen kaneel
- ½ theelepel gemalen kruidnagel
- zout
- 300 gemalen walnoten
- 45 gram paneermeel
- geraspte sinaasappelschil
Instructies
- Maak de siroop door de suiker, het water en de honing in een pan te doen.
- Breng al roerend aan de kook tot de suiker is opgelost.
- Voeg de hele kruidnagel, het citroensap en de schil toe, zet het vuur laag en laat zachtjes inkoken.
- Laat de siroop volledig afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- beboter een taartvorm van 23 x 30 x 7 cm en bestuif met wat bloem.
- Doe de boter en de suiker in een kom en klop tot een romig mengsel.
- Voeg één voor één de eidooiers toe en klop na elke toevoeging goed.
- Schep er vervolgens de gehakte walnoten, het paneermeel en de geraspte sinaasappelschil door.
- Doe de eiwitten in een andere kom en klop ze tot stijve pieken; zorg dat u de bak en de gard GOED vetvrij heeft gemaakt.
- Schep 1/3 deel van de eiwitten door het beslag en spatel ook de rest erdoor.
- Giet het beslag in de geprepareerde taartvorm, zet de taart ± 40 minuten in de oven tot hij diep goudbruin is en veerkrachtig aanvoelt.
- Neem de taart uit de oven en giet er onmiddellijk de siroop over.
- Laat de taart in de vorm volledig afkoelen