Wethani kyet
Curry met varkensvlees
Ingrediënten
Instructies
- Maak het vlees droog met keukenpapier en snijd het in blokjes van 2 cm.
- Doe de uien, knoflook, gemberwortel, een beetje zout, citroensap, sambal oelek en 1 eetlepel sesamolie in de mengbeker van een elektrische keukenmachine.
- Laat deze zolang draaien tot een gladde pasta is verkregen.
- Schep de pasta in en zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
- Besprenkel het vlees met het vocht.
- Schep het even om en laat het een half uurtje staan.
- Voeg de resterende sesamolie en 2 eetlepels zonnebloemolie aan de pasta toe en breng dit aan de kook.
- Laat het 20 minuten zachtjes doorkoken, voeg het vlees eraan toe en laat het onder voortdurend omscheppen de oorspronkelijke kleur verliezen.
- Voeg dan de koenjit toe en giet er 4 eetlepels water bij.
- Temper de warmtebron en laat het gerecht een half uurtje heel zachtjes sudderen.
- Voeg telkens een eetlepel water toe, als er gevaar voor aanbranden bestaat.
- Dien het gerecht op met eiermie.