Wethani kyet

Curry met varkensvlees
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram varkensvlees mager b.v. hamlappen
  • 2 gesnipperde uien
  • 2 teentjes knoflook uitgeperste
  • 2 eetlepels gemberwortel geraspte verse
  • zout
  • 2 theelepels citroensap
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 theelepel koenjit

Instructies

  • Maak het vlees droog met keukenpapier en snijd het in blokjes van 2 cm.
  • Doe de uien, knoflook, gemberwortel, een beetje zout, citroensap, sambal oelek en 1 eetlepel sesamolie in de mengbeker van een elektrische keukenmachine.
  • Laat deze zolang draaien tot een gladde pasta is verkregen.
  • Schep de pasta in en zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
  • Besprenkel het vlees met het vocht.
  • Schep het even om en laat het een half uurtje staan.
  • Voeg de resterende sesamolie en 2 eetlepels zonnebloemolie aan de pasta toe en breng dit aan de kook.
  • Laat het 20 minuten zachtjes doorkoken, voeg het vlees eraan toe en laat het onder voortdurend omscheppen de oorspronkelijke kleur verliezen.
  • Voeg dan de koenjit toe en giet er 4 eetlepels water bij.
  • Temper de warmtebron en laat het gerecht een half uurtje heel zachtjes sudderen.
  • Voeg telkens een eetlepel water toe, als er gevaar voor aanbranden bestaat.
  • Dien het gerecht op met eiermie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst India