Wildbouillon

Wildbouillon

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine ui
  • 250 gram wildpoulet
  • 2 groentebouillon blokjes
  • 4 plakjes rauwe wildham
  • 200 gram gemengde paddestoelen
  • 2 el grof gehakte peterselie
  • 4 el zoete sherry of 2 el balsamicoazijn

Instructies

  • Pel en snijd de knoflook en het uitje in stukjes.
  • Leg het vlees in een diepe pan.
  • Voeg 1 ½ l koud water toe en breng het aan de kook.
  • Schep het schuim eraf.
  • Roer de knoflook, ui en de bouillonblokjes erdoor.
  • Zet het vuur heel laag en laat de bouillon 4 uur zachtjes trekken.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 120°C.
  • Leg de plakjes ham naast elkaar op een velletje bakpapier op een rooster en laat ze in de hete oven in 30-40 minuten drogen en knapperig worden.
  • Maak de paddenstoelen schoon en hak ze grof.
  • Zeef de bouillon boven een andere pan.
  • Haal het vlees uit de zeef en snijd het in kleine stukjes. (Rest van de ui en knoflook in de zeef wordt verder niet meer gebruikt.)
  • Breng 5 minuten voor het eten de bouillon aan de kook.
  • Voeg de sherry of balsamico azijn, het in stukjes gesneden vlees en de paddenstoelen toe en verwarm de bouillon nog een paar minuten op een laag vuur.
  • Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Schep de soep in de kommen, strooi de peterselie erover en leg de krokante wildham erbij.

Notities / Tips / Wijnadvies

In plaats van het wildpoulet kan rundpoulet gebruikt worden. Je kunt de ham vervangen door dun gesneden gerookte eendenborstfilet.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bouillon / Soep / Voorgerechten / Wild