Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine ui
- 250 gram wildpoulet
- 2 groentebouillon blokjes
- 4 plakjes rauwe wildham
- 200 gram gemengde paddestoelen
- 2 el grof gehakte peterselie
- 4 el zoete sherry of 2 el balsamicoazijn
Instructies
- Pel en snijd de knoflook en het uitje in stukjes.
- Leg het vlees in een diepe pan.
- Voeg 1 ½ l koud water toe en breng het aan de kook.
- Schep het schuim eraf.
- Roer de knoflook, ui en de bouillonblokjes erdoor.
- Zet het vuur heel laag en laat de bouillon 4 uur zachtjes trekken.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 120°C.
- Leg de plakjes ham naast elkaar op een velletje bakpapier op een rooster en laat ze in de hete oven in 30-40 minuten drogen en knapperig worden.
- Maak de paddenstoelen schoon en hak ze grof.
- Zeef de bouillon boven een andere pan.
- Haal het vlees uit de zeef en snijd het in kleine stukjes. (Rest van de ui en knoflook in de zeef wordt verder niet meer gebruikt.)
- Breng 5 minuten voor het eten de bouillon aan de kook.
- Voeg de sherry of balsamico azijn, het in stukjes gesneden vlees en de paddenstoelen toe en verwarm de bouillon nog een paar minuten op een laag vuur.
- Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Schep de soep in de kommen, strooi de peterselie erover en leg de krokante wildham erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
In plaats van het wildpoulet kan rundpoulet gebruikt worden. Je kunt de ham vervangen door dun gesneden gerookte eendenborstfilet.