Xoriohor maasor jhol

viscurry met mosterd uit Assam
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram zeewolf schoongemaakte / forel of zalm in stukjes van ± 2 cm
  • ½ theelepel kurkuma
  • 2 groene chilipepers
  • 1 theelepel komijn gemalen
  • 1 theelepel koriander gemalen
  • 1 ui fijngehakte
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • verse koriander
  • 2 theelepels yoghurt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 mespunt gemberpoeder
  • 2 eetlepels water
  • zout
  • 1 eetlepel frituurolie

Instructies

  • Pureer de kurkuma, de chilipepers, de komijn, de koriander, de ui, het mosterdzaad, de verse koriander, de yoghurt, de knoflook, het gemberpoeder, het water en zout tot een pasta en marineer de stukjes vis hierin ± 30 minuten.
  • Verhit de olie in een grote pan en roerbak de gemarineerde stukjes vis hierin ± 5 minuten.
  • Voeg de rest van de pasta toe en laat de curry nog eens 20 minuten zachtjes pruttelen.
  • Desgewenst kunt u er nog wat plakjes tomaat bij voegen.
  • Serveer de curry met rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Vis
Land van herkomst India