Yoghurt - citroentaart
Deze verfrissende yoghurt-citroentaart met een krokante bodem en romige vulling is perfect voor zomerse dagen. De combinatie van citroen en munt geeft een heerlijke, lichte smaak die iedereen zal waarderen.
Equipment
- Bakvorm (26 cm doorsnede)
- vork
- Gedroogde linzen (voor blindbakken)
Ingrediënten
- 2 citroenen bij voorkeur biologisch
- 6 blaadjes gelatine
- 500 g yoghurt
- 50 g poedersuiker
- 100 ml slagroom opgeklopt
- 100 g suiker
- 100 ml water
- Boter om in te vetten
- 500 g bakbonen voor blindbakken
- Munt of citroenmelisse voor decoratie
Instructies
- en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
- Rol het deeg af (inclusief bakpapier) en leg het in de quichevorm.
- Als je de vorm invet, kun je het deeg zonder bakpapier in de vorm leggen.
- Versterk de rand met overgebleven deeg en prik met een vork enkele gaatjes in de bodem.
- Leg bakpapier over het deeg en vul de vorm met gedroogde linzen voor blindbakken.
- Bak de taartbodem onderin de oven op 200°C gedurende 25 minuten tot deze goudbruin is.
- Haal de linzen en het bakpapier van de taartbodem en laat deze afkoelen.
- Laat de gelatine weken in koud water.
- Rasp de schil van 1 citroen en pers deze uit.
- Warm 4 eetlepels yoghurt op en meng de uitgeknepen gelatine erdoor.
- Roer het citroensap, de citroenrasp, poedersuiker en het gelatine-yoghurtmengsel door de rest van de yoghurt.
- Spatel de opgeklopte slagroom door het yoghurtmengsel en giet het over de afgekoelde taartbodem.
- Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
- Snijd de tweede citroen in schijfjes.
- Kook 100 ml water met 100 g suiker en laat de citroenschijfjes ongeveer 5 minuten in het kokende water sudderen.
- Laat ze uitlekken en leg ze op de taart.
- Decoreer met citroenmelisse of munt.
Notities / Tips / Wijnadvies
in plaats van citroen kun je ook limoen gebruiken.
Wijnadvies:
Serveer met een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 5 g | Vet: 12 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 28 g