Frisse Yoghurt-Citroentaart met Munt

Yoghurt - citroentaart

Deze verfrissende yoghurt-citroentaart met een krokante bodem en romige vulling is perfect voor zomerse dagen. De combinatie van citroen en munt geeft een heerlijke, lichte smaak die iedereen zal waarderen.
Porties: 8 stukjes
(inclusief koeltijd) 4 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 citroenen bij voorkeur biologisch
  • 6 blaadjes gelatine
  • 500 g yoghurt
  • 50 g poedersuiker
  • 100 ml slagroom opgeklopt
  • 100 g suiker
  • 100 ml water
  • Boter om in te vetten
  • 500 g bakbonen voor blindbakken
  • Munt of citroenmelisse voor decoratie

Instructies

  • en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Rol het deeg af (inclusief bakpapier) en leg het in de quichevorm.
  • Als je de vorm invet, kun je het deeg zonder bakpapier in de vorm leggen.
  • Versterk de rand met overgebleven deeg en prik met een vork enkele gaatjes in de bodem.
  • Leg bakpapier over het deeg en vul de vorm met gedroogde linzen voor blindbakken.
  • Bak de taartbodem onderin de oven op 200°C gedurende 25 minuten tot deze goudbruin is.
  • Haal de linzen en het bakpapier van de taartbodem en laat deze afkoelen.
  • Laat de gelatine weken in koud water.
  • Rasp de schil van 1 citroen en pers deze uit.
  • Warm 4 eetlepels yoghurt op en meng de uitgeknepen gelatine erdoor.
  • Roer het citroensap, de citroenrasp, poedersuiker en het gelatine-yoghurtmengsel door de rest van de yoghurt.
  • Spatel de opgeklopte slagroom door het yoghurtmengsel en giet het over de afgekoelde taartbodem.
  • Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Snijd de tweede citroen in schijfjes.
  • Kook 100 ml water met 100 g suiker en laat de citroenschijfjes ongeveer 5 minuten in het kokende water sudderen.
  • Laat ze uitlekken en leg ze op de taart.
  • Decoreer met citroenmelisse of munt.

Notities / Tips / Wijnadvies

in plaats van citroen kun je ook limoen gebruiken.
Wijnadvies:
Serveer met een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 5 g | Vet: 12 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 28 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gebak / Nagerecht - Dessert / Taart / Zuivel
Land van herkomst Frankrijk
Extra aanwijzing Zomer
Geschikt voor Dieët: Notenvrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Moederdag / Picknick / Verjaardag