Zha Yazipian

pekingeend met bamboe en peultjes
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram eendeborstfilets tamme
  • 2 lente-uitjes
  • 1 stukje gemberwortel 2 cm
  • 3 eetlepel(s) sojasaus
  • 1 theelepel sichuanpeper
  • 1 gedroogde chilipeper
  • ½ kaneelstokje
  • 1 blikje bamboescheuten 230 gram
  • ½ eetlepel(s) rijstwijn of droge sherry
  • 100 gram peultjes
  • 1 appels
  • 1 theelepel suiker
  • ½ theelepel bouillonpoeder
  • 100 gram taugé
  • 2 eetlepel(s) olie
  • frituurolie
  • 1 steranijs
  • zout

Instructies

  • 1 lente-uitjetje geschilde gemberwortel fijnsnipperen. In een pan doen, ½ literwater, 2 theelepels zout, gesnipperde lente-uitje, helft van de gember, 1 eetlepel sojasaus, sichuanpeper, chilipeper, kaneelstokje, steranijs en rijstwijn.
  • Aan de kook brengen en de eendefilet toevoegen en in 15 min. zachtjes gaar koken. Intussen andere lente-uitje in de lengte halveren en stukjes van 2 cm snijden.
  • Peultjes afhalen en wassen.
  • Bamboe in plakjes snijden.
  • Appel schillen, klokhuis verwijderen en in schijfjes snijden.
  • Dan een sausje roeren van 1 eetlepel sojasaus, suiker, theelepel zout, bouillonpoeder en 1 eetlepel water.
  • Eendfilet uit de pan nemen, goed droogdeppen en laten afkoelen. Tot gebruik afgedekt in dekoelkast leggen.
  • Taugé wassen en laten uitlekken.
  • Dan olie verhitten tot 175°C. Eendfilet in 3 tot 4 min. knappend en bruin frituren, daarna laten uitlekken op keukenpapier.
  • Schaal voorverwarmen.
  • 2 eetlepels olie verhitten en de rest van de gember 1 min. roerbakken, peultjes toevoegen en 1 min. mee roerbakken. 2 eetlepels water toevoegen en met deksel op de pan de peultjes in 3 min. knapperig gaar stoven.
  • Intussen eendfilet in repen snijden.
  • Dan aan peultjes toevoegen, bamboe, appel, taugé en lente-uitje en 2 min. roerbakken.
  • Eend en sausje aan groentemengsel toevoegen en 1 min. mee roerbakken.
  • Overdoen op een schaal.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met (zilvervlies)rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Eend / Gevogelte / Hoofdgerechten
Land van herkomst Indonesië