Zomerse kalkoensalade
Ingrediënten
Instructies
- Wrijf de kalkoenfilet in met cajunkruiden.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de kalkoenfilet in ± 15 minuten bruin en gaar. Keer ze regelmatig.
- Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in de lengte in plakken.
- Was de tomaatjes en snijd ze in vieren.
- Verdeel de friséesla over 4 borden en rangschik de plakken avocado en de partjes tomaat erop.
- Leg de kalkoenfilet op een plank en roer de azijn, het sinaasappelsap en de mosterd door het bakvet.
- Breng dit aan de kook en roer de aanbaksels los.
- Klop er van het vuur af de hazelnootolie door en breng de saus op smaak met zout en peper.
- Snijd de kalkoenfilet in dunne plakken, leg die op de sla en schenk de saus erover.
- Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en verdeel ze over de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met bruin stokbrood.