Zomerse kalkoensalade

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram kalkoenborstfilet
  • ½ eetlepel cajunkruiden
  • 2 eetlepels olie
  • 1 avocado
  • 4 kerstomaatjes
  • 250 gram friséesla
  • 2 eetlepels dragonazijn
  • 1 dl sinaasappelsap
  • 2 theelepels Zaanse mosterd
  • 3 eetlepels hazelnootolie
  • 75 gram hazelnoten
  • zout
  • peper

Instructies

  • Wrijf de kalkoenfilet in met cajunkruiden.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de kalkoenfilet in ± 15 minuten bruin en gaar. Keer ze regelmatig.
  • Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in de lengte in plakken.
  • Was de tomaatjes en snijd ze in vieren.
  • Verdeel de friséesla over 4 borden en rangschik de plakken avocado en de partjes tomaat erop.
  • Leg de kalkoenfilet op een plank en roer de azijn, het sinaasappelsap en de mosterd door het bakvet.
  • Breng dit aan de kook en roer de aanbaksels los.
  • Klop er van het vuur af de hazelnootolie door en breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Snijd de kalkoenfilet in dunne plakken, leg die op de sla en schenk de saus erover.
  • Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en verdeel ze over de salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met bruin stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kalkoen / Salade