Zwarte bessen Muffins

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 2,5 tl bakpoeder
  • ¼ tl zuiveringszout
  • snufje zout
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 2 tl citroenschil
  • 150 gram verse zwarte bessen
  • 1 ei
  • 2,5 dl melk
  • 90 gram boter

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).
  • Bestrijk 14 cakevormpjes met olie of gesmolten boter.
  • Meng de gezeefde bloem, bakpoeder, zuiveringszout en zout in een grote kom en voeg dan suiker en fijn geraspte citroenschil toe.
  • Goed mengen en daarna de zwarte bessen erdoor roeren.
  • Ei, melk en afgekoelde, gesmolten boter met een garde kloppen en over het meelmengsel gieten.
  • Met een lepel tot een gladde massa mengen.
  • Deeg in de cakevormpjes scheppen en tot 2/3 vullen.
  • Muffins 15-20 minuten bakken tot ze lichtbruin en gerezen zijn.
  • 3-5 Minuten in de vormpjes laten, dan op een rooster laten afkoelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Maak ze ook eens met verse of ingevroren frambozen, aardbeien of kersen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cupcakes / Muffins