Zalmrolletjes met limoenricotta

Porties: 16 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 limoen
  • ½ bakje ricotta kaas, bakje a 250 g
  • zout
  • versgemalen peper
  • 200 g gerookte zalmfilet
  • ½ zakje verse basilicum a 15 g

Instructies

  • Limoen schoonboenen en boven kom groene schil eraf raspen.
  • Limoen uitpersen.
  • Ricotta, zout en peper naar smaak door limoenschil mengen.
  • Op werkvlak stuk folie uitspreiden.
  • Plakjes zalm erop leggen in rechthoek van ca. 20 x 16 cm.
  • Limoensap erover sprenkelen en zalm voorzichtig bestrijken met dun laagje limoenricotta.
  • Afdekken met blaadjes basilicum.
  • Met behulp van folie zalm vanaf lange zijde oprollen.
  • Zalmrol in folie wikkelen.
  • In koelkast ca. 1 uur laten opstijven.
  • Folie verwijderen en rol met scherp mes in plakjes van ca. 1 cm dik snijden.
  • Serveren in schaaltjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

60 Voorbereidingstijd. bereidingstijd 10 minuten
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Zalm
Land van herkomst Wereldkeuken