Zandwafels

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gr boter
  • 250 gr suiker
  • 250 gr bloem
  • 5 eieren
  • 1 pakje vanillesuiker
  • citroenschil geraspt
  • liter melk
  • poedersuiker en/of gesmolten boter

Instructies

  • Roer de boter met een gedeelte van de suiker tot room.
  • Voeg er de bloem aan toe en maak er een glad deeg van.
  • Klop de eieren met de resterende suiker tot een witte massa op.
  • Roer ze met een houten lepel langzaam onder het gladde deeg.
  • Verdun het deeg, als het te dik is, met melk.
  • Bak het deeg 5 tot 7 minuten, afhankelijk van de calorische waarde van het wafelijzer.
  • Bestrooi de wafels vervolgens met poedersuiker en/of overgiet ze met gesmolten boter.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Nagerecht
Land van herkomst België