Zomerse kaasfondue
Allerhande 2002
Equipment
Ingrediënten
- 2 stengels bleekselderij
- 1 zoete puntpaprika
- 2 bosuitjes
- 300 g zachtbelegen boerenkaas
- 1 teentje knoflook
- 1 dl droge witte wijn
- 1 el maizena
- 3 el slagroom vloeibaar
- zout peper
Instructies
- Selderijstengels dun schillen en in dunne plakjes snijden.
- Paprika wassen, schoonmaken en in blokjes snijden.
- Bosuitjes schoonmaken en in ringen snijden.
- Kaas ontkorsten, raspen en op kamertemperatuur laten komen.
- Knoflook pellen en boven kaasfonduepan uitpersen.
- Wijn erbij schenken en aan de kook brengen.
- Kaas toevoegen en al roerende laten smelten.
- In kommetje maizena en slagroom tot een glad papje roeren.
- Maizena door kaasfondue roeren en nog 1 minuut zachtjes verwarmen tot een gebonden kaasfondue ontstaat.
- Fijngesneden bleekselderij, paprika en bosui erdoor roeren.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Kaasfonduepan op réchaud op tafel zetten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met stokbrood en groene salade