Zomerse kaasfondue

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 zoete puntpaprika
  • 2 bosuitjes
  • 300 g zachtbelegen boerenkaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 el maizena
  • 3 el slagroom vloeibaar
  • zout peper

Instructies

  • Selderijstengels dun schillen en in dunne plakjes snijden.
  • Paprika wassen, schoonmaken en in blokjes snijden.
  • Bosuitjes schoonmaken en in ringen snijden.
  • Kaas ontkorsten, raspen en op kamertemperatuur laten komen.
  • Knoflook pellen en boven kaasfonduepan uitpersen.
  • Wijn erbij schenken en aan de kook brengen.
  • Kaas toevoegen en al roerende laten smelten.
  • In kommetje maizena en slagroom tot een glad papje roeren.
  • Maizena door kaasfondue roeren en nog 1 minuut zachtjes verwarmen tot een gebonden kaasfondue ontstaat.
  • Fijngesneden bleekselderij, paprika en bosui erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Kaasfonduepan op réchaud op tafel zetten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met stokbrood en groene salade
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fondue / Hoofdgerechten / Kaas
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch