Ricotta-ijs met abrikozen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram ricotta of magere kwark
  • 2 ei
  • 100 gram poedersuiker
  • 2 dl room
  • 1 eetlepel amandellikeur
  • 1 eetlepel bruine rum
  • ½ theelepel geraspte limoen
  • 1 blik abrikozen op zware stroop
  • 25 gram pijnboompitten
  • 10 gr gepelde pistachenootjes
  • olie om in te kwasten

Instructies

  • Wrijf de ricotta of kwark door een zeef.
  • Klop de eidooiers met 50 gr poedersuiker schuimig.
  • Klop de room stijf.
  • Spatel de ricotta door het eierschuim en roer er de amandellikeur, rum, geraspte limoenschil en stijfgeklopte room door.
  • Doe de massa in een kom en zet die minstens 4 uur in het vriesvak.
  • Smelt de rest van de poedersuiker in een pan met dikke bodem en warm door tot de stroop karameliseert.
  • Roer er de pijnboompitten door, giet de karamel op een met olie ingekwast bakblik en ga er met een ingeoliede deegroller overheen. laat de krokante laag afkoelen en ga er nog één keer met de deegroller over tot u grove stukjes krijgt. laat het ricotta-ijs 1 uur voor het serveren in de koelkast wat zachter worden.
  • Schep 2-3 bolletjes op elk bord en werk af met de uitgelekte halve abrikozen, de krokantjes en de pistachenootjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën IJs / Kaas / Nagerecht