Citroen-Ricotta Sandwiches

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 zakje verse peterselie 30 g
  • 250 g ricotta kaas
  • 1 – 2 theelepels olijfolie met citroenaroma fles 250 ml
  • 1 bakje surimisticks 150 g
  • 18 sneetjes wit-casinobrood
  • 1 gerookte kipfilet in plakjes

Instructies

  • Schil de komkommer en snijd deze met een kaasschaaf of dunschiller in dunne plakken in de lengte.
  • Verwijder de zaadlijsten.
  • Bestrooi de komkommerrepen met een halve theelepel zout en druppel er azijn over.
  • Leg de komkommer in een vergiet, dek af met plasticfolie en leg er iets zwaars op.
  • Laat de komkommer minstens 30 minuten uitlekken.
  • Dep de komkommer droog met keukenpapier voor gebruik.
  • Snijd het blad van de peterselie fijn.
  • Roer de ricotta, citroenolie en peterselie door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de surimi in lange plakken.
  • Snijd de korsten van het brood af en besmeer de sneetjes met het ricottamengsel.
  • Verdeel de komkommerrepen over 6 sneetjes brood.
  • Beleg 3 sneetjes met gerookte kip en de laatste 3 sneetjes met surimi.
  • Leg de belegde sneetjes op de komkommerbroodjes.
  • Dek af met de overgebleven 6 sneetjes brood.
  • Snijd de sandwiches diagonaal doormidden, tot 4 driehoekjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze citroenachtige en lichte sandwiches.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 20 g | Vet: 12 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Brood / Broodjes / Lunch / Zeevruchten
Land van herkomst Italië