Rode bieten quiche

Rode bieten quiche

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Quichedeeg 300 g
  • 400 g rode bieten gekookt geschild en in partjes gesneden
  • 3 ei
  • 125 g crême fraiche
  • peper
  • 1 mespunt geraspte nootmuskaat
  • 1 mespunt komijnzaad
  • 75 g amandelen grof gehakt
  • 100 g Feta in kleine blokjes
  • ½ prei in fijne ringen gesneden
  • boter voor het invetten van de vorm
  • zout

Instructies

  • Haal het quichedeeg 15 min. voor gebruik uit de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 190° C. boven-/onderwarmte en bereid het deeg voor volgens de instructie op de verpakking.
  • Rol het deeg af (inclusief bakpapier) en leg het in de quichevorm. (als je de vorm invet kun je het ook zonder bakpapier in de vorm leggen).
  • Versterk de rand met het overgebleven deeg.
  • Meng de eieren met de crème fraîche en breng het op smaak met zout, peper, nootmuskaat en komijnzaad.
  • Verdeel het grootste gedeelte van de amandelen, prei en fetakaas over de bodem, giet hier het eimengsel over en leg de rode bieten in een cirkel over het mengsel.
  • Verdeel in het midden de rest van de amandelen, prei en fetakaas.
  • Bak de quiche onderin de oven op 190° C in ca. 45 minuten goudbruin.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hartige taart
Geschikt voor Dieët: Lactosevrij / Vegetarisch