Rode bonensmurrie

Snel te maken Eet de ‘Rode bonensmurrie’ lekker met vissticks!
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 1 bakje magere spekreepjes van duoverpakking
  • 1 pot witte bonen in tomatensaus 360 g
  • 4 eetlepel(s) geraspte jonge kaas

Instructies

  • Was de paprika’s en snij ze van boven naar beneden in tweeën.
  • Haal de witte draden met de pitjes (dat zijn de zaadlijsten) eruit.
  • Snij de paprika in reepjes en daarna in stukjes.
  • Verwarm de olie in een pan op laag vuur.
  • Doe de spekjes erbij, zet het vuur halfhoog en bak ze lekker knapperig in ongeveer 2 minuten.
  • Doe de paprikastukjes erbij en bak ze op laag vuur ongeveer 5 minuten mee.
  • Roer er regelmatig in met een houten lepel.
  • Doe de bonen in tomatensaus erbij en roer alles nog 1 minuut goed door elkaar.
  • Schep de bonen half op de frieten en strooi een lepel geraspte kaas over elk bord.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees