Roergebakken broccoli met cashewnoten

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 2 knoflooktenen
  • 100 g baby maïskolven
  • 100 g shii-takes
  • 200 g broccoliroosjes
  • 4 eetlepel(s) roerbakolie
  • 2-3 eetlepel(s) lichte sojasaus
  • 2 eetlepel(s) chilisaus
  • 1 eetlepel(s) limoensap
  • 50 gram cashewnoten licht gezouten
  • 2 eetlepel(s) koriander grof gesneden

Instructies

  • Pel de ui en snijd hem in dunne partjes.
  • Pel en snipper de knoflook.
  • Halveer de maïskolfjes in de lengte.
  • Snijd het steeltje van de shii-takes en snijd de hoedjes in vieren.
  • Verdeel de broccoli eventueel in kleinere roosjes.
  • Verhit de olie in een wok en roerbak de ui en knoflook op matig vuur tot ze gaan geuren.
  • Schep de maïs, shii-takes en broccoli erdoor en roerbak alles 3-4 minuten op hoog vuur.
  • Voeg 3 eetlepels water, de sojasaus, chilisaus en het limoensap toe en verwarm de groenten nog 2-3 minuten.
  • Schep de noten door de groenten en strooi de koriander erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker bij kip- en vleesgerechten!
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Noten
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch