Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de vanillecreme:
- 15 g Vanille puddingpoeder
- ¼ l Melk
- 4 eetlepel(s) suiker
- 2 gelatine blaadjes
- Rum
- 250 g slagroom
- Aardbeien om te garneren
Instructies
- Verwarm de oven voor op 210° C.
- Voor de vanillecreme een beetje melk door de puddingpoeder roeren.
- De rest van de melk met suiker aan de kook brengen en al roerend de opgeloste vanillepoeder toevoegen en nogmaals aan de kook brengen.
- Voeg de leeg geknepen gelatine en de rum toe.
- Roer de creme koud en spatel tot slot de geklopte slagroom erdoor heen.
- Zet het koud weg!
- Haal het bladerdeeg ca. 10 min. voor het verwerken uit de koelkast.
- Rol het bladerdeeg af en steek met een vorm of glas ringen uit (ca. 10 cm diameter).
- Pirik met een vork meerdere keren in het deeg.
- Bak ze goudbruin in het midden van de oven ca. 10 – 15 min.
- Verdeel de vanillecreme op de afgekoelde bladerdeeg en garneren met aardbei stukken.
Notities / Tips / Wijnadvies
De vanillecreme beslist enkele uren voor het serveren bereiden, zodat het goed gekoeld is. Dan krijgt het de juiste consistentie en verfrissende smaak. U kunt de creme ook een avond van te voren maken.