Rondo met vanillecrème en aardbeien

Porties: 16 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de vanillecreme:

  • 15 g Vanille puddingpoeder
  • ¼ l Melk
  • 4 eetlepel(s) suiker
  • 2 gelatine blaadjes
  • Rum
  • 250 g slagroom
  • Aardbeien om te garneren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 210° C.
  • Voor de vanillecreme een beetje melk door de puddingpoeder roeren.
  • De rest van de melk met suiker aan de kook brengen en al roerend de opgeloste vanillepoeder toevoegen en nogmaals aan de kook brengen.
  • Voeg de leeg geknepen gelatine en de rum toe.
  • Roer de creme koud en spatel tot slot de geklopte slagroom erdoor heen.
  • Zet het koud weg!
  • Haal het bladerdeeg ca. 10 min. voor het verwerken uit de koelkast.
  • Rol het bladerdeeg af en steek met een vorm of glas ringen uit (ca. 10 cm diameter).
  • Pirik met een vork meerdere keren in het deeg.
  • Bak ze goudbruin in het midden van de oven ca. 10 – 15 min.
  • Verdeel de vanillecreme op de afgekoelde bladerdeeg en garneren met aardbei stukken.

Notities / Tips / Wijnadvies

De vanillecreme beslist enkele uren voor het serveren bereiden, zodat het goed gekoeld is. Dan krijgt het de juiste consistentie en verfrissende smaak. U kunt de creme ook een avond van te voren maken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek / Nagerecht