Recepten

Roséfondue met brie en gruyère

Roséfondue met brie en gruyère

snel te maken Om te dippen: – wit stokbrood – in de schil gekookte krieltjes – beetgare sperziebonen – rolletjes van dungeschaafde courgette – kleine rauwe champignons – ongeschilde partjes appel (met citroensap besprenkeld).
Recept categorieën Fondue, Hoofdgerecht, Kaas
Extra aanwijzing Vegetarisch
Aantal porties: 4 personen

Van wie is dit recept: Albert Heijn / Aller Hande
Deel dit recept op jou Facebook

Print dit recept

———————————————————————————————

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Gruyère raspen, brie ontkorsten en in stukjes snijden.
  • Knoflook pellen en boven fonduepan uitpersen.
  • Rosé in pan schenken en aan de kook brengen.
  • Vuur laag draaien, geraspte kaas en vervolgens brieblokjes in gedeelten met houten lepel door warme wijn roeren, tot alle kaas gesmolten is.
  • Maïzena oplossen in calvados.
  • Maïzenapapje door kaasmengsel roeren en nog 2-3 minuten zachtjes laten doorkoken tot fondue goed gebonden is.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten.

Tips

Om te dippen:
– wit stokbrood
– in de schil gekookte krieltjes
– beetgare sperziebonen
– rolletjes van dungeschaafde courgette
– kleine rauwe champignons
– ongeschilde partjes appel (met citroensap besprenkeld).

———————————————————————————————



Deel dit lekkers op Facebook
Print dit recept