Roti kukus

Roti kukus van Hans en Liesbeth Grunder

Indonesische stoomcake
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 gram rietsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 ei
  • 270 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 ml water
  • snufje zout

Benodigdheden

  • rijststomer
  • zeef
  • 2 schone theedoeken (of bakpapier)

Instructies

  • Zeef het zelfrijzend bakmeel.
  • Klop de eieren met de suiker, vanillesuiker en een snufje zout ongeveer 10 minuten tot het schuimig wordt.
  • Kook alvast water in een waterkoker (scheelt tijd).
  • Voeg beetje bij beetje het gezeefde meel toe.
  • Tot slot het koolzuurhoudend water erdoor mixen (niet te lang).
  • Giet het kokende water in de onderste pan van de rijststomer (halfvol) en zet de rijststomer aan.
  • Leg in het stoommandje een schone theedoek waarvan de punten over het bakje hangen (of bekleed met bakpapier).
  • Spatel het beslag hierin, sla een 2e schone theedoek over het deksel (aan de onderkant) en doe het deksel op de pan.
  • Als het water kookt, de cake 45-50 minuten laten stomen, deksel niet van de pan halen.
  • Af en toe controleren of er nog voldoende water in de onderste pan zit.
  • Eventueel bijvullen met kokend water.
  • Controleer met een saté prikker op gaarheid.
  • Als er geen cake aan de prikker blijft zitten is de cake klaar.
  • Even iets af laten koelen voordat je de cake gaat snijden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Smaakt heerlijk met een dun laagje roomboter!
————————————————————————————————–
Recept categorieën Cake
Land van herkomst Indonesië