Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 350 gram rietsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 ei
- 270 gram zelfrijzend bakmeel
- 100 ml water
- snufje zout
Benodigdheden
- rijststomer
- zeef
- 2 schone theedoeken (of bakpapier)
Instructies
- Zeef het zelfrijzend bakmeel.
- Klop de eieren met de suiker, vanillesuiker en een snufje zout ongeveer 10 minuten tot het schuimig wordt.
- Kook alvast water in een waterkoker (scheelt tijd).
- Voeg beetje bij beetje het gezeefde meel toe.
- Tot slot het koolzuurhoudend water erdoor mixen (niet te lang).
- Giet het kokende water in de onderste pan van de rijststomer (halfvol) en zet de rijststomer aan.
- Leg in het stoommandje een schone theedoek waarvan de punten over het bakje hangen (of bekleed met bakpapier).
- Spatel het beslag hierin, sla een 2e schone theedoek over het deksel (aan de onderkant) en doe het deksel op de pan.
- Als het water kookt, de cake 45-50 minuten laten stomen, deksel niet van de pan halen.
- Af en toe controleren of er nog voldoende water in de onderste pan zit.
- Eventueel bijvullen met kokend water.
- Controleer met een saté prikker op gaarheid.
- Als er geen cake aan de prikker blijft zitten is de cake klaar.
- Even iets af laten koelen voordat je de cake gaat snijden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Smaakt heerlijk met een dun laagje roomboter!