Romige Wild Royale

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 gram gekookt wildvlees fijngehakt
  • ½ deciliter slagroom
  • Zout en peper naar smaak
  • 3 eieren waarvan 1 heel en 2 losgeklopt
  • ½ deciliter wildbouillon

Instructies

  • Bereidingswijze:
  • Verwarm de oven voor op 180°C (350°F).
  • Vet de bakvormpjes in met boter.
  • Stamp het gekookte wildvlees fijn in een vijzel samen met de slagroom.
  • Passeer het mengsel door een zeef om een gladde textuur te krijgen.
  • Voeg de wildbouillon en de losgeklopte eieren toe aan het wildmengsel.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Giet het mengsel in de ingevette bakvormpjes.
  • Plaats de bakvormpjes in een bakblik en vul het bakblik met heet water tot de helft van de hoogte van de bakvormpjes (au bain-marie).
  • Bak de royales in de voorverwarmde oven gedurende 40 tot 45 minuten, of tot ze gestold zijn.
  • Laat de royales buiten de au bain-marie afkoelen alvorens ze uit de vormpjes te storten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een stevige rode wijn zoals een Bordeaux blend of een Pinot Noir past uitstekend bij dit gerecht. De complexe smaken van het wildvlees worden mooi aangevuld door de rijke tonen van de rode wijn.

Voedingswaarden

Calories: 160 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 12 g | Vet: 12 g | Zout: 0.8 mg
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Wild
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Suikervrij / Zout arm