Recepten

Ruige rotsen

Ruige rotsen

Recept categorieën Chocolade, Tussendoortje
Aantal porties: 4 personen

Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande
Deel dit recept op jou Facebook

Print dit recept

———————————————————————————————

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Strooi de muesli beetje bij beetje op de snijplank en rol er met een deegroller overheen, om de grote brokken klein te maken.
  • Breek de chocolade over de afbreeklijnen in stukjes en snij die stukjes weer in tweeën.
  • Doe de chocoladebrokjes apart in een kommetje.
  • Snij de boter in stukjes en doe ze in een steelpan.
  • Doe de pindakaas erbij en zet de pan op het kleinste pitje van het fornuis.
  • Draai het vuur heel laag en blijf met een pollepel roeren, anders brandt het mengsel aan.
  • Roer, als alle boter gesmolten is, de krokante muesli door de pindaboter en zet het vuur uit.
  • Schep de chocoladebrokjes door de pindamuesli en laat de chocolade smelten.
  • Roer nog even goed met de pollepel door het mengsel.
  • Bedek het dienblad met bakpapier.
  • Schep met twee eetlepels 20 bergjes van het mueslimengsel en leg ze op het dienblad.
  • Laat de rotsjes nog 15 minuten afkoelen op het aanrecht.
  • Zet ze dan in de koelkast om helemaal op te stijven.
  • Dat duurt ongeveer twee uur.
  • Bewaar de rotsen tot je gaat uitdelen in een trommel.

———————————————————————————————



Deel dit lekkers op Facebook
Print dit recept