Snijd van de harde boter met 2 messen in de bloem (met zout) hazelnootgrote blokjes.
Voeg druppelsgewijze het water met de azijn toe en meng met 1 mes de massa tot een samenhangende bal, waarin de klontjes boter nog duidelijk zijn te zien.
Rol de bal op een met bloem bestrooide tafel uit, vouw het op en rol het opnieuw uit.
Pak het deeg in folie in en laat het in de koelkast ± 30 minuten opstijven.
Rol het opnieuw uit tot een lange lap van ± 35 x 10 cm.
Maak het gehakt pittig aan met de kruiden, de ui en het ei en vorm er een worstje van, evenlang als de deeglap.
Leg het vlees op het deeg, rol dit op en plak de randen met water vast.
Breng de rol over op een met water natgemaakt bakblik en bestrijk de bovenkant met de rest van het losgeklopte ei.
Bak deze rol ± 25 minuten in een op 200°c voorverwarmde oven.
Snijd hem na het bakken in stukken van ± 5 cm.