Italiaanse Schiacciata
Krokant Pizzabrood
Equipment
Ingrediënten
- 15 gram verse gist
- 350 gram bloem
- Zout
- 2-3 eetlepels olijfolie
- Rozemarijn of salie
Instructies
- Verkruimel de gist, los deze op in ± 1 1/2 dl handwarm water en laat het gistmengsel 3 minuten rusten.
- Meng de bloem en zout, en stort dit op het werkvlak.
- Maak in het midden van het bloemmengsel een kuiltje en schenk daar het gistmengsel en 1 eetlepel olie in.
- Meng de bloem met kleine beetjes met het gistmengsel tot een korrelig deeg ontstaat, en kneed het daarna in ± 10 minuten tot een glad en elastisch deeg.
- Leg het deeg in een met bloem bestoven kom, dek de kom af met een schone doek en laat het deeg op een warme plaats ± 30 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Duw het deeg met de handen uit tot de grootte van de bakplaat, leg het op de bakplaat en prik het regelmatig in met een vork.
- Bestrijk het deeg met 1-2 eetlepels olijfolie en strooi er zout en rozemarijn over.
- Bak het brood in het midden van de oven in 10-15 minuten lichtbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van dit krokante Italiaanse schiacciata-brood als een heerlijke snack of bijgerecht!