Italiaanse Schiacciata

Krokant Pizzabrood
Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 15 gram verse gist
  • 350 gram bloem
  • Zout
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • Rozemarijn of salie

Instructies

  • Verkruimel de gist, los deze op in ± 1 1/2 dl handwarm water en laat het gistmengsel 3 minuten rusten.
  • Meng de bloem en zout, en stort dit op het werkvlak.
  • Maak in het midden van het bloemmengsel een kuiltje en schenk daar het gistmengsel en 1 eetlepel olie in.
  • Meng de bloem met kleine beetjes met het gistmengsel tot een korrelig deeg ontstaat, en kneed het daarna in ± 10 minuten tot een glad en elastisch deeg.
  • Leg het deeg in een met bloem bestoven kom, dek de kom af met een schone doek en laat het deeg op een warme plaats ± 30 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Duw het deeg met de handen uit tot de grootte van de bakplaat, leg het op de bakplaat en prik het regelmatig in met een vork.
  • Bestrijk het deeg met 1-2 eetlepels olijfolie en strooi er zout en rozemarijn over.
  • Bak het brood in het midden van de oven in 10-15 minuten lichtbruin en gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van dit krokante Italiaanse schiacciata-brood als een heerlijke snack of bijgerecht!
————————————————————————————————–
Recept categorieën Brood
Land van herkomst Italië